Müzli vs. Granola
Többen kérdeztétek már, hogy mi is a müzli és a granola között a különbség.
De mielőtt erre válaszolnék, nézzük meg a hasonlóságokat!
Mindkettő alapja valamilyen gabonapehely. Ez lehet egyféle, de lehet akár többféle is. Ezekhez kerülhetnek olajos magvak, pl. dió, mandula, kesudió, mogyoró, napraforgómag, pisztácia, lenmag, szezámmag.
Általában teszünk bele aszalt, vagy friss gyümölcsöket is.
Mehet bele kókuszchips, vagy akár jó minőségű étcsoki is.
Édesítőnek használhatunk mézet, különböző szirupokat, vagy épp egyiket sem.
Eddig tartottak a hasonlóságok.
A VARÁZSLAT A SÜTŐBEN TÖRTÉNIK!
A müzlit már fogyaszthatjuk is, a granolára viszont vár még a teljes átalakulás!
A száraz és nedves anyagok (pl. olaj, olívaolaj, vagy valamilyen nem hidrogénezett növényi olaj) összekeverése után, alacsony hőfokon megpirítjuk, ezzel is megkímélve a vitamin- és tápanyagtartalmukat.
Pirítás után hagyjuk teljesen kihűlni, mert csak ekkor válik ropogóssá.
A kész ételhez adhatjuk a tetszés szerinti gyümölcsöket.
A végeredmény egy látványra is gyönyörű, mézzel bevont, finoman füstös ízű, a szájban szinte felrobbanó csoda.
Élvezeti értéke össze sem hasonlítható a müzlijével!
Ha egyszer megkóstolod, garantáltan ilyet kérsz legközelebb is!